Haku teekkarijaostoon 2024

Haku teekkarijaostoon on auki 27.11.2023-5.1.2024! Teekkarijaosto on teekkarikulttuuria ylläpitävä ja kehittävä jaosto, joka järjestää tapahtumia ja tempauksia koko teekkariyhteisölle sekä huolehtii laulukulttuurista ja teekkarimuseosta. Tänä vuonna muun muassa Herwanta Race, MegaWappuKroketti, wappuvaihto, lakinlaskijaiset ja Pikkujouluristeily ovat olleet teekkarijaoston käsialaa.  

Alta pääset lukemaan tämän vuoden jaostolaisten tarkemmat esittelyt eri pesteistä. Haku on avoinna kaikille toisen vuosikurssin opiskelijoista alkaen ja hakulomakkeen pääset lähettämään sivun alareunasta. Lisäkysymyksiä voi esittää suoraan Telegramissa.  

Hakuaikaa on pidennetty ja haku on auki 5.1.2024 asti! 

 

PESTIESITTELYT 

Tapahtumavastaavat 

Helou! Täällä Teekkarijaoston 2023 tapahtumavastaavat eli Viivi, Olli, Niilo, Wilhelm ja Olavi. Tapahtumavastaavien päävastuuna jaostossa on nimensä mukaisesti teekkaritapahtumien järjestäminen ja toteuttaminen. Perinteisiä, vuotuisia tapahtumia, joita teekkarijaoston tapahtumavastaavat järjestävät ovat mm. teekkarisitsit, sukulaissitsit, pikkujouluristeily, herwanta race sekä lakinlaskijaiset. Perinteisten tapahtumien lisäksi omaa kädenjälkeään pääsee jättämään mm. kv-tapahtumaan sekä wapputapahtumaan, jotka tänä vuonna olivat TREY:n Kollektiivin kanssa yhdessä järjestetty Tamventure sekä wappuna järjestetty MegaWappuKroketti. Tapahtumavastaavana pääset myös suunnittelemaan yhdessä tapahtumia Otaniemen teekkarijaoston kanssa, näistä näkyvimpänä wappuvaihto.  

Tapahtumavastaavana pääsee varmasti mukaan järjestämään niin isoja, kuin pienempiäkin tapahtumia, joissa osallistujamäärät nousevat muutamasta kymmenestä henkilöstä aina yli tuhanteen. Kokemusta tässä pestissä siis kertyy todella monipuolisesti!  

Tapahtumavastaavan pestissä hyötyä on vuoden tai useamman kokemuksesta esimerkiksi kiltojen tai kerhojen tapahtumatoiminnasta. Kuitenkin innolla, motivaatiolla ja tekemisen meiningillä pääsee jo pitkälle! Tapahtumavastaavaksi voit myös hakea, jos haluat toteuttaa jonkin uuden projektin, jollaista jaosto tai koko teekkariyhteisö ei ole vielä nähnyt! 

Tapahtumaterveisin, 

Viivi, Olli, Niilo, Wilhelm ja Olavi, Teekkarijaoston tapahtumavastaavat 2023 

TG: @dumbblond, @Opelius, @nipatiitti, @wilhelmtcheng, @bilehile 


Lukkarit 

Kilinkolin kilinkolin! 

Heipä hei, täällä Teekkarijaoston 2023 lukkarit, Tuomas ja Roope. Lukkarin rooli taitaa monelle olla tuttu sitseiltä. Samaan tapaan kuten sitseilläkin, TJ:n lukkari pitää yllä ja kehittää rakasta laulukulttuuriamme. Sen lisäksi että lukkarina pääsee lukkaroimaan jaostovuoden aikana lukuisia sitsejä ja vuosijuhlia, lukkarin pestiin kuuluu myös erilaisten lauluiltamien ja lukkarikoulutusten järjestämistä. Esimerkiksi Wapun perinteisiin tapahtumiin kuuluvaa Megalauluiltamaa pääsee Teekkarijaoston lukkarina järjestämään. 

Jos mietit Teekkarijaoston lukkarin hommiin hakemista, kannattaa takataskussa olla aikaisempaa kokemusta lukkaroinnista, sitseistä ja vuosijuhlista – laulukulttuuria unohtamatta. Teekkarihan laulaa mieluummin kuin hyvin ja nuotin vieressä on riittävästi tilaa jokaiselle, joten varsinaista laulutaitoa ei missään nimessä lukkarilta vaadita. Toki musikaalisesta taustasta on varmasti enemmän hyötyä kuin haittaa! Jos aikaisemman lisäksi koet, että osaat heittäytyä yllättävissä tilanteissa ja uskallat esiintyä muiden edessä, sopii lukkarin hommat sinulle paremmin kuin nenä päähän. 

Ei muuta kuin hakemusta vetämään! 

Laulavaisin terveisin, 

Tuomas ja Roope, Teekkarijaoston 2023 lukkarit 

TG: @uimakoulu, @Saunahullu 

 

Kulttuurivastaavat (museo) 

Moikka moi! Täällä Teekkarijaoston 2023 museovastaavat, Petteri ja Sisu. Teekkarimuseo on tärkeä osa tamperelaista teekkarikulttuuria, ja se tarjoaa monia mahdollisuuksia muistella menneitä tai oppia uutta. Juuri tästä syystä museovastaavan pesti onkin oivallinen tilaisuus päästä jättämään oman sormenjälkensä tähän teekkariuden näyteikkunaan! Tänä vuonna on perustettu museoprojektitiimi, jonka kanssa museovastaavat ovat päässeet käynnistämään teekkarimuseon kehitysprojektin. 

Kehitettävää kuitenkin on vielä paljon, ja omia visioita pääsee toteuttamaan lähes vapain käsin. Tietämys teekkarikulttuurista ja sen historiasta voi olla eduksi, mutta ei missään nimessä pakollista, kaiken tarvittavan oppii kyllä tehdessä! Tärkeintä on innostus museon kehittämistä kohtaan. Museovastaavaa ei myöskään suljeta vitriiniin (ainakaan koko vuodeksi), vaan muun jaoston kanssa pääsee myös tekemään tapahtumia ja tempauksia niin paljon kuin haluaa. 

Museovastaava haetaan lähtökohtaisesti kahden vuoden toimikaudelle ja luvassa on museon pitkän aikavälin kehityslinjojen pohdintaa muun muassa menneiden museovastaavien kanssa. 

Museoterkuin, 

Petteri ja Sisu, museovastaavat 2023 

TG: @pleffi, @Ggifu 

 

Kulttuurivastaava (tempaukset):  

Kiinnostaako puuhailla jotain päräyttävää ja siistiä tai rentoa hengailua?  

Tempaustoiminta näyttää siltä kuin tekijänsäkin, mutta pohjimmainen ajatus on valjastaa mahtava teekkariyhteisö puuhaamaan jotain yhteisen hyvän eteen. Tänä vuonna se on näyttänyt Wapun siivoustemapuksena sekä hyvinvointikonserttina.   

Tempaustoiminta sopii just sulle, jos olet aktiivinen tekijä ja ideoita loistaviin tempauksiin löytyy. Tehtävässä tarvitsee kykyä tarttua toimeen, koska valmista pohjaa tapahtuman järjestämiseen ei välttämättä ole. Pääset puuhaamaan myös muita jaostojuttuja ja esimerkiksi nakkeilemaan tapahtumissa, joten tylsää puurtamista tämäkään pesti ei ole!  

Tempausterveisin,  

Mette, tempausvastaava 2023 

TG: @fuksimestari 

 

Vuosijuhlavastaavat 

Moro moro! 

Me ollaan tämän vuoden vuosijuhlatiimi eli kulttuurimestari Emmi sekä Teekkarijaoston vuosijuhlavastaavat Sara ja Marja. Tampereen Teekkarien vuosijuhlat ovat kaikille teekkareille tarkoitettu, yksi vuoden hienoimmista tapahtumista, jota juhlitaan lokakuussa.  

Vuosijuhlat ovat iso projekti ja tekemistä riittää monipuolisesti kaikille tiimiläisille oman mielenkiinnon ja osaamisen mukaan. Vuosijuhlien järjestämisessä onkin hienoa se, että pääsee toteuttamaan omia ideoita juuri niin paljon kuin haluaa. Mikäs onkaan sen parempaa kuin päästä tekemään tiimin kanssa vuosijuhlista juuri oman näköiset! 

Vuosijuhlien suunnittelu aloitetaan jo alkuvuodesta, mutta vujut työllistävät tiimiä pitkälti vasta syksyllä. Vuosijuhlatiimissä pääsee siis osallistumaan myös muiden Teekkarijaoston tapahtumien suunnitteluun ja järjestämiseen pitkin vuotta.  

Juhla terkuin, 

Emmi, Sara ja Marja vuosijuhlavastaavat 2023 

TG: @Sensuemmi, @muumimuki, @sekossu 

 

Viestintävastaava ja graafikko 

Hellurei! 

Haluatko pysyä kartalla siitä, mitä tapahtuu, mutta tapahtumavastaavan pesti ei välttämättä ole sinua varten? Onko Canva tuttu työkalu ja onnistuuko tapahtumagrafiikoiden ja viestintätekstien loihtiminen sormea heilauttamalla? Viestintävastaavan pestiin kuuluu tapahtumaviestinnästä huolehtiminen, mikä sisältää huolehtimista esimerkiksi sen laadusta, aikataulutuksesta ja toimittamisesta oikeisiin kanaviin. 

Pestissä etua saa viestintäkokemuksesta, kuten sähköpostien ja tiedotustekstien muotoilusta ja kääntämisestä, Facebookin ja Instagramin, sekä mahdollisesti muiden somekanavien käytön hallitsemisesta sekä Wordpress-alustan perusteiden osaamisesta. Myöskin graafinen osaaminen on enemmän kuin hyödyksi! Pesti vaatii kykyä aikatauluttaa tapahtumien viestintää ja muistutella jaostolaisia tarvittaessa, ja toisaalta kykyä reagoida nopeastikin muuttuviin tilanteisiin tapahtuman lähestyessä. Huomaathan, että moni asia on mahdollista oppia myös pestin aikana, vaikka suoraa aikaisempaa kokemusta edellä mainituista asioista ei olisikaan! 

Viestintäterveisin, 

Kiti, viestintävastaava ja graafikko 2023 

TG: @Kitsupitsu 

 

Haku teekkarijaostoon on päättynyt!

Edellinen
Edellinen

Tampereen Teekkarien hallitus ja taloustoimikunta vuodelle 2024 on nimetty

Seuraava
Seuraava

Teekkarisauna - miten saunotaan?